3.6.2008

Kesän riemut


Oooh, kesäkuun puolelle on sitten päästy. Jotenkin jännä, kun ei ollut yksiäkään ylioppilas- tai muita valmistujaisjuhlia tuossa kuunvaihdeviikonloppuna. No, juhannusviikonloppuna on yhdet korkeamman tason valmistujaiset ja siitä ehkä viikon päästä omani. Äitee vihjasi, että voisi sitten ehkä ostaa minulle lahjaksi sen tiskikoneen, mistä on niin paljon puhuttu. Pitäisi sitten vain löytää sellainen kämppäkin, mihin sellaisen voisi laittaa. Tähän nykyiseen pystyisi, mutta kun mielitään laahautua täältä jonnekin keskustaa lähemmäs. Pitää siis pitää tuo kriteeri mielessä, kun uutta etsitään. Ja tosiaan siis uutta, ei mitään viiskytluvun taloa.

Kävin eilen siellä työkkärin infossa, jonne minut passitettiin silloin viime visiitilläni. Jonkin verran uuttakin tietoa sain. Infon jälkeen piti käydä vielä henkilökohtaisesti neuvojalla, jonka kanssa sitten päivitettiin tilanteeni ja sovittiin, että toimitan tutkintotodistukseni työkkäriin ja sen jälkeen pistävät asiaa eteenpäin niin, että saan joskus sitä työttömyyskorvaustakin. Taloudellisesti olen vähän ikävässä jamassa nyt, kun opintotukea sain vain toukokuuhun asti, kun enää kesäkuussa en opiskele, mutta silti olen siinämäärin vielä opiskelija, ettei työttömyyskorvausta saa, ennen kuin todistus on esitetty. Tämä kuu menee siis ihan puhtaasti pummaamalla. Kiitos isänmaamme suurmiehille ja päättäjille tästä mainiosta järjestelmästä! Ja kun tuntui, ettei ole mitään järkeä mitään töitäkään hakea, ennen kuin on sitä todistusta esittää, etten taas vaan päädy joihinkin tarjoilijanhommiin. Sen kyllä sanoin sille työkkärin ihmiselle, etten mihinkään ravintolahommiin enää ala, sitä on kokeiltu jo ihan tarpeeksi eikä se missään määrin liity saamaani koulutukseen.

Mies on tänään ensimmäistä kertaa töissä kahdeksan tuntia, aiemmat työpäivät olivat harjoitteluluonteisesti kuusituntisia. Saan kovasti harjoittaa tekemisenkeksintää täällä! No, tämän päivän tehtävälistaan voisi pistää vaikka kierrätyspahvien ja roskien vientiä ulos, imurointia, lattian luutuamista, neulomista ja neulonnan tulosten kuvaamista ja pukkaamista nettiin myytäväksi, työnhakua netitse, ruuanlaittoa ja jonkin verran ihan vain mossistelua. Jotain noista voi kyllä jäädä jo huomisellekin. Paras aloittaa heti, vaikka niistä pahveista ja roskista.

Ei kommentteja: