19.4.2010

Kevään sekalaiset

Piti oikein ruveta kameran ja kännykän muistikortilta penkomaan vinkkejä siitä, että olenko minä tehnyt jotain mainitsemisen arvoista viime aikoina. En näköjään ainakaan ole kuvannut oikein mitään sellaista.

Tuossa oli tuo pääsiäinenkin. Perjantaina kävin tädin luona monien muiden lähisukulaisten tavoin lounaalla. Serkku ihmetteli pitkää tukkaani. Lauantaina kävin entisen naapurintytön luona hänen vanhempiensa luona ja hän ihmetteli pitkää tukkaani. Myöhemmin sain vielä kuulla äidiltäni, että tämä entinen naapurintäti, joka on edelleenkin äitini kaveri, oli ihmetellyt pitkää tukkaani ja lähettänyt sille terveisiä vielä jälkikäteen. No, kasvaahan se tukka, kun sitä ei leikkaa! Sunnuntaina kävin kaverin isän kuuskymppisillä, ja siellä oli kaikilla niin kiire, että ihmettelivät onneksi ihan muita asioita.

Seuraavana viikonloppuna kävin serkun viidennen lapsen ristiäisissä ja toisen lapsen seitsenvuotissynttäreillä. Väkeä oli siinämäärin, että juhlat pidettiin seurakunnan leirikeskuksessa, jossa riitti tenaville käytäviä juoksenneltaviksi.


Viime viikolla kävin juttelemassa yhdessä työnhakuhankkeessa psykologin ja jonkun muun ohjaajan kanssa siitä, että kuka minä olen ja mitä minä tekisin ja mitä minun kanssani oikein pitäisi tehdä. Ne siis siellä auttavat työnhakijoita tai muuten pihalla olevia ja koettavat kaverina keksiä, että mistä hakisi töitä tai työelämävalmennuspaikkaa tai koulutusta tai mitä nyt tarvitseekaan. Oli ihan kivaa ja jotain ideoita tulikin jo, mutta hommassa on se heikko puoli, että minun pitäisi oikeastaan saada kesäksi töitä Kajaanista, koska Mieskin on siellä töissä. Asunto kyllä pidetään Kuopiossa kesän ajan vielä, mutta kehnohan se on eri paikkakunnilla asua, jos voisi asua samallakin. Ja minulla ei ole omaa autoa. Ja monta muutakin muttaa. Selailin iltapäivällä netistä Kainuun alueen harjoittelu- ja TEV-paikkoja, ja tyrkyllä on lähinnä siivoushommaa ja jotain ruokaan liittyvää. No, kattellaan vielä. Keskiviikkona menen terveystarkastukseen, niin voivat todeta, että mitä minä ainakaan en voi tehdä. Todistus vinkuraisista sormista pyydettiin ottamaan mukaan.Ja nämä väliin jäävät ajat minä olen sitten sompaillut hakujen kanssa. Tilanne on tässä vaiheessa se, että olen hakemassa kymmeneen eri hakukohteeseen, joista kuusi on yliopistoissa ja neljä ammattikorkeakouluissa. Jos jotenkin käy (en ota tässä vaiheessa hyvyyteen tai huonouteen kantaa), niin voin ensi syksystä lähtien sijaita Jyväskylässä, Tampereella, Helsingissä, Vantaalla, Lahdessa tai Hämeenlinnassa. Yksi yliopistokohteista, Tampereella, tosin on kovin epävarma, sillä valintakoekirjajonossa sijoitukseni on sen verran huono, etten välttämättä saa koko opusta käsiini ennen koetta. Mutta se on vain toinen hakukohteistani Tampereella. Ja jos minulla ei onnistu mikään noista, niin jonnekin lähdetään varmaan silti, sillä Mies tuossa juuri viime viikolla palautti opinnäytetyönsä esitarkastukseen ja odottelee opettajan tuomiota ja seminaaria ja niiden jälkeen valmistumista tradenomiksi.

Viime lauantaina kävin shoppailemassa ja syömässä Main kanssa ja näin myös Main muksuja, jotka ovat kyllä ihan parhaita kakaroita, niin kuin Mai itekin <3 Voisin yrittää jonkinlaista vaatepostausta tässä jossain vaiheessa, kun yhtä aikaa olisi päivänvaloa ja puhtaat hiukset (ne pitkät, joita Maikin vuorostaan ihmetteli!).

8 kommenttia:

Henskis kirjoitti...

Jyväskylä, Jyväskylä!!! :D

Hehkuvainen kirjoitti...

Tampere, Tampere!! Voittaako se joka huutaa lujempaa :P?

Pitkät hiukset :o. Oooh! Siis piiiitkät hiukset! Ihan pitkät hiukset, wau! (Alkoi vaan tuntua siltä että minunkin pitää jo ihmetellä niitä.)

Mai kirjoitti...

No mutta kun sulla on ihmeen pitkät hiukset. ;)

Pitäisköhän meiän nähä ehkä pikkasen useemmin? <3

Saoka kirjoitti...

Muiden hyvien syiden ohessa Jyväskylä ja Tampere ovat listallani siksi, että niissä voisi olla jo valmiina joitain kavereita. Aika ankeaa täällä Kuopiossa on ollut, kun ei ole tuntenut ketään. Auttaisikohan kouluihin sisäänpääsyssä, jos pyytäisi ihmisiltä suosituksia ja perusteluja, että miksi just tämä pitää ottaa?

Mai rakkaani, ehdottomasti!

Johanna kirjoitti...

Kyl se Turkukin ihan iha kiva paik ois... ;D
Tuommoinen taipuva peukalo on pelottava, huih!

Saoka kirjoitti...

Johanna, varmasti, mutta se ei nyt päässyt listalle. Tai minun listalle olisi ehkä päässytkin jollekin sijalle juuri siksi, kun sielläpäin olisi tuttuja, mutta kun pitää ottaa huomioon tuon toisenkin osapuolen mielipide.

Terveystarkastusihminen suhtautui hyvin ymmärtäväisesti peukaloihini ja muihinkin sormiin ja totesi kuten lääkärinlausunnossanikin, että perinnöllistä on ja että vaikuttaa todellakin alanvalintaan. Ei näillä nivelillä mitään kamalan fyysistä tehdä.

Mai kirjoitti...

Mä toimin vähän hitaalla vaihteeksi. Rupesin pohtimaan sun opiskelujuttuja ja tulin antamaan äänen Jyväskylälle..

Meinaan jos mä pääsisin opiskelemaan, niin ne opiskelut ois Äänekoskella, eli siellä Jyväskylän suunnalla, joten mä sitten änkisin teille majailemaan aina lähiopetuspäivinä. ;)

Saoka kirjoitti...

Nerokas idea, Mai!