28.7.2008

Kenkien osto on yksi vaikeimmista

Niinsanotusti lomaviikko alussa. Tulin lauantaina Kajaaniin junalla ja kävin eilen rippijuhlissa. Pitkästä aikaa kävin nyt kirkossakin, oli tukalaa ja kuumaa eikä mahtunut istumaan kunnolla, kun penkinvälit oli niin pienet, ettei saa polviaan oikein hyvin. Muinaisihmisillä on ollu paljon lyhyemmät jalat! Parven kaiteissakin oli jälkeenpäin lisätyt korotukset, ettei kukaan pitempi nykyihminen muljahda siitä yli. Sankarin kotona oli sitten paremmat juhlat paremmissa tiloissa.

Miehellä on töistä vapaata, niin ollaan Kajaanissa, mutta perjantaiksi palataan, kun hällä on korotusyritystentti yhdestä kurssista. Viikonloppuna käydään sitten kai vähän reissussa. Tämän päivän lomaohjelmaan minulle kuuluu shoppailua. Kenties löydän ne kumisaappaat nyt. Lauantaina vähän joitain kivoja näin, pitää katsoa onko kokoja, kun olivat lasten kumppareita! Mutta kai nekin voi mennä edes sinne 39-kokoon asti. Jos ei, niin sitten etsin muualta lisää. Lisäksi aion elpata kuten herra Arvidsson Pantteri kuvassa.

Ostin mukamas viikolla Kuopiosta yhdestä kierrätyskeskuksesta kivat remmikengät, mutta eivätpä olleetkaan niin kivat. Sen että kävelin niillä alle kilometrin Kuopion keskustassa ja läpi parin kaupan Kajaanin päässä, niin on isovarpaissa päällä rakot (erinomaisen ärsyttävässä paikassa, siis siinä nivelen kohdalla kynnestä jalkaanpäin) ja pikkuvarpaissa ulkosivuilla. Eli siis himppasen liian kireä se osa, joka menee varpaiden yli. Harmi, ne oli muuten kivat. Mutta mitäs ostin liian aikaisin päivällä - kengäthän kuulemma pitäisi ostaa aina illalla, kun on jo kävellyt jalkojensa päällä koko päivän ja antanut niiden muotoutua laajimpaan muotoonsa. No, puolentoista euron popot, ei mennyt iso raha hukkaan ja kai tuo äiti niitä vähän pienempijalkaisena voi pitää.

Ei kommentteja: