21.7.2008

Veto pois

Tämä päivä on kyllä jotenkin mennyt ihan ihtensä eestä, koko päivän on väsyttänyt enkä ole saanut edes sitä tavanomaista ei-paljon-mitään aikaiseksi. Päätettiin eilen illalla kokeilla, että heräisin kuudelta samoin kuin Mies, joka lähti töihin. No, heräsinhän minä ja join kahvia ja tulin olohuoneeseen sohvalle notkumaan. Luin siinä jotain ja puoli kahdeksan aikaan alkoi tuntua, että ehkäpä otan torkut. Herätyksenkin muka pistin, että heräisin yhdeksältä katsomaan Serranoja (joku tekosyy se pitää olla aamuheräämisiinkin), mutta en millään jaksanutkaan. Torkuin vielä johonkin yhteentoista ja ajattelin sitten katsoa Sydämen asialla, mutta eipä tullut siitäkään yhtään mitään, muistan vain satunnaisia pätkiä enkä mitään sellaista, mistä voisi päätellä juonen kulkua. Sen jälkeen uniini sekoittui Ykkösen aamu-tv ja näinkin hyvin kummallisia unenpätkiä mm. torilta ostamastani lippalakista, joka osoittautuikin noin kahdeksan henkeä vetäväksi teltaksi... Lopulta joskus yhden aikaan sain revittyä itseni ylös sohvalta ja mentyä suihkuun. Silti olen ollut ihan tolkuttoman väsynyt koko päivän. Ei toimi aikaiset aamut minulla! Nyt menen nöyrästi nukkumaan ajoissa ja nukun niin kauan kuin unta riittää ja sitten herään kerralla, ettei mene tuollaiseksi tolkuttomaksi vehtaamiseksi.

Olen muuten vakavissani ajatellut ostaa kumisaappaat. Minulla ei ole sellaisia ollut varmaan sitten ala-astevuosien, mutta nämä nykyiset kesät alkavat vaikuttaa sille, että niille voisi olla ihan käyttöä. En mitään tylsiä yksivärisiä peruskumppareita, vaan jotkut kirjavat ja kuviolliset. Heti kunhan Kela myöntää rahaa (toiveissa olis tällä viikolla saada, kun ihan kuun alussa vein ne paperit sinne). Viikonloppuna oltiin Kajaanissa (piti muka olla lämmin ja uimakelit - ja kissanviikset!) ja tulin sitten porukoiden kyydillä Kuopioon sukulaisteinin rippijuhliin. Otin kyllä Kajaanista mukaan lompakon, avaimet ja kännyn, mutta jätinpä sitten lenkkarit alias skeittikengät sinne ja tänne tuli mukaan vain remmikengät. Onneksi oli punaiset naps-naps-kengät täällä, niin niillä pärjäilen viikon, ennen kuin pitää lähteä Kajaaniin toisiin rippijuhliin.

Ja vielä lopuksi minä-kans-kun-kaikki-muutkin, eli tässä kuvassa myös sitten eilinen päivän asu niistä rippijuhlista. Ja mitä osuvimmin pään päällä vessan oven pottaanlirutusmerkki. Pop pop.

4 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

Mikäs sitä niin kovasti väsyttää? :/ Aivan ihanan värinen hame!

Saoka kirjoitti...

Katsos, sitä kun on yöihminen, niin joskus kun yrittää muka herätä tosi aikaisin, niin sitten menee koko päivä nukkuessa tai ainakin hyvin unisena. Sitä kun vain suosiolla noudattaisi omaa luonnollista rytmiään (esim. nukkumaan vähän puolen yön jälkeen ja ylös suunnilleen kymmeneltä), niin paljon paremmin pärjäisi. Lisäksi tuo ainainen vesisade väsyttää.

Mai_ kirjoitti...

Mulla ollut kans tarkoituksena ostaa jotkut kivat värikkäät kumpparit. Eilen kattelinkin Cittarissa niitä, mutta olivat aika hinnakkaita.
Päädyinpä ostamaan sitten (punaiset) kengät. :D

Minäkin mieluusti nukkuisin oman rytmin mukaan.. Valvoisin myöhään ja heräisin sitten joskus.. Vaan kun ei pysty, eikä kykene kun tuo lapsonen herää kukonlaulun aikaan. Se kulkee mun kanssa ihan eri rytmillä.
Jani väittää, että rytmin voisi oppia, mutta enpä usko. Kun on luonnostaan ilta/yöihminen, niin ei sitä ihan heti käännetä toisinpäin.

Saoka kirjoitti...

Mai_, sinä siis olet kuin oletkin sinä (vähän mietin tuolla arvontapostauksen puolella), hyvä niin :-)

Kai minullekin on yritetty tarjota sitä aamunvirkkua päivärytmiä koko pieni ikäni, koulu on useimmiten alkanut kahdeksalta jne, mutta kun ei opi niin ei. Ovat joskus ihan pienenä ollessani kokeilleet pistää minua nukkumaan ns. heti pikkukakkosen jälkeen, mutta ei ole onnistunut silloinkaan se. Paras kokeiltu työaika on ollut 10-18, siinä kerkeää nukkua oman rytminsä mukaan ja tehdä vielä muutakin. Luultavasti "amerikkalaishenkinen" nine-to-five olisi myös minulle sopiva. Pitääkin ilmoittaa työkkäriin, että noilla ehdoilla mitä vaan sisätyötä, missä ei kanniskella luutuja :-)