5.11.2009

Ihan vaan tulin sanomaan

että olen täällä edelleen, eivätkä kekrimöröt minua syöneet. Nyt ihan viimeaikoina ei vain ole tapahtunut mitään mistä blogata, puuhat ovat pyörineet hyvin henkilökohtaisella tasolla ja adventtivaihtoa valmistellessa. Ja lattiaa luututessa, Silvi pissii edelleen lattialle. Kyse ei ole siitä, ettei se tietäisi missä hiekkalaatikko on tai ettei se pääsisi sinne, sillä kiinteämpi tuotos kyllä osuu kohdalleen. Jotain merkkailuhommaa siis kai tuo pissiskely on. Saa neuvoa! Jos ei muita konsteja niin jonkun paikallisen kintastehtaan yhteystiedot edes.

6 kommenttia:

Mai kirjoitti...

Ei liity aiheeseen niin kuin mitenkään, mutta mä olin viime yönä (unessa toki) junassa sun kanssa matkalla Ranskaan. :)

Meillä kans kissoilla tuota merkkaamista. Jos lattialla on sohvatyyny tai joku sopiva vaatemytty, niin ihan varmasti siihen on käyty asioimassa, jos hiekka on vähänkään likainen. Hieman helpotti jossain välissä, kun laitettiin 2 hiekka-astiaa, mutta taas välillä on tuota.
Muutenkin on taas mietinnässä Ronjan piikille vienti, kun viime perjantaina sai syyttä suotta skitsokohtauksen ja rupesi Conanille rähisemään ja sähisemään ja jahtaamaan takaa.. ja edelleen siis sama peli jatkuu ja siitähän on melkejin viikko aikaa.. Kävin Feliway-haihduttimeen hankkimassa sitä ainetta, muttei siitä mitään hyötyä ole ollut. Mitä nyt Conan käy välillä siinä vieressä raaputtelemassa ja "peittelemässä". :P

Saoka kirjoitti...

Junalla Ranskaan? Pitäiskö kokeilla? :-D

Tuo kissanjuutas ei edes merkkaile mitään kasoja, vaan pissii ihan suoraan tyhjälle lattialle. Eteiseen erinäisiin kohtiin, makuuhuoneen ja vessan oven eteen ja keittiössä ikkunan ja hellan eteen. Kahta hiekkalaatikkoa kokeiltiin, toinen oli eteisessä juuri siinä, mihin se on usein pissinyt, niin nyt se sitten pissii molemmin puolin sitä laatikkoa, mutta kohdalle ei osu.

Jostain luin vinkkiä, että aina kun näyttää siltä, että kissa rupeaa etsiskelemään pissipaikkaa väärästä suunnasta, pitäisi kantaa se kissa sinne hiekkalaatikolle. Ei paljon auta, kun tuonkin rukkasnahan pöljäilyt huomaa vasta siinä vaiheessa, kun se kuoputtaa muovimattoa lätäkkönsä päälle. Sitten kyllä tietää tehneensä väärin ja luikkii pitkiksi ajoiksi jonnekin sohvan alle piiloon. Älypää.

En ole kuullut kenenkään oikein kehuvan niitä Feliway-kapineita!

Mai kirjoitti...

Joo, lähetään vaan pendoliinolla Ranskaan. :D

Meillä Conanista huomaa milloin pissapaikkaa etsii. Kulkee ympäri kämppää ja mouruaa. Silloin yleensä on hiekka likainen ja tulee kovin kiirus raikota. :P

Ootko vaihtanut hiekkamerkkiä? Erilaista ruokaa? Merkkailivatko ennen kesäloman viettoa "mummolassa"? Stressaisko sitä muutto takas kerrostaloon?

Merkkaako muut kissat?

Saoka kirjoitti...

Hiekkalaatikon siivoustiheys ei vaikuta. Saattaa olla vaikka ihan puhdas hiekka ja pissi siinä vieressä lattialla. Hiekkamerkin vaihtoa ollaan harkittu, mutta se tietää sitten sitä, että pitää säännöllisesti käydä kauempana eri kaupassa sitä hiekkaa hakemassa, ei nimittäin kuulu lähikauppojen valikoimaan. "Mummolassa" käytetään sitä hiekkaa ja siellä se toimii, niin josko meilläkin.

Kesällä ei tiettävästi pissinyt "mummolassa". Sen sijaan toisessa "mummolassa" pissii, samoin kuin Miehen kotitalossa Kajaanissa.

Pissi jo kevättalvella ekan kiiman yhteydessä, eli ei ole uusi juttu. Kesän aikaan kai rauhoittui, mutta kun tuossa elokuussa tuli toinen kiima, alkoi huutaa ja pissiä taas.

Muut kissat eivät pissi, Arvo pissi ennen leikkuutaan vissiin kaksi kertaa ja toinen niistäkin johtui kai siitä, kun sai vieraan elukan hajua nenäänsä käytettynä hankitusta kopasta.

Erilaisesta ruuasta en tiedä. Silvi syö lähinnä vain muroja ja muovipussinkulmia. Märkäruokaa syö tosi vähän ja harvoin, kala ja liha ja muu "tuore" ei kelpaa ollenkaan. Hämillään vaan pelaa ruokapalalla hetken ja häipyy. En tajua sitä hinkua nuolla ja näykkiä muovipusseja, mikälie häiriötila.

Mitään suuria tappeluja ja muuta häiriökäytöstä ei ole. Siksi ei piikille vienti käy ratkaisuksi yhtään. Muuten on ihan täydellinen ja ideaali lemmikkieläin - nätti, sosiaalinen, ystävällinen, leikkisä ja aktiivinen (eli sitä kaikkea, mitä minä en ole), mutta pissii vaan lattialle.

Mai kirjoitti...

Meillä Conanilla tuota samaa muovipussien jyrsimistä ja nuolemista! Samoin nuolee kiiltävä sivuisia lehtiä :P

Kun ei noita kissojen sielunmaisemasta ymmärrä. Meillä ihan eka kissa pissi kenkiin, kun oli täysin sisäkissa ja kenkien kautta tuli ulkomaailmasta hajuja, joten merkkaili reviiriään.
Näillä ei niin selkeää syytä ole ollut havaittavissa. Jos kylppärin lattialle unhoittuu "jalkojen pyyhkimispyyhe", niin joka ikinen kerta siihen pitää käydä pissaamassa, vaikka se oma hiekka on noin 1,5 metrin päässä. :S

Ronjalle ei muuten myöskään märkäruoka ihmeemmin maistu, muroja popsisi kyllä kovinkin. Sen takia kai se osittain on paisunutkin noihin mittoihin. Se murojen syönti saattoi muuten sisäelimiin vaikuttaa jotenkin, joka siis aiheuttaa merkkailua. Hitsi, kun en muista.. Eläinlääkäri siitä puhui, kun käytiin steriloimassa Ronja. Täytyy muuten googletella, jos jotain tietoa löytyis.

Kyllä välillä ärsyttää niin kovasti toi pissihomma ja tosiaan tekis mieli tehdä noista rukkaset, vaan osaahan ne olla ihaniakin. Välillä ainakin.

Nyt on taas vaihteeksi rauha maassa, eikä koko päivänä ole sähisseet toisilleen..

Saoka kirjoitti...

Niinpä, ollaan puhuttu, että pitäisi olla kissapsykologi avuksi. Niitä on vaan niin kovin vähän, kissoja jotka ovat psykologeja...

Silvi ei kyllä ole syönyt itseään muroista yli-isoksi, niitäkin siis syö vähän, mutta siis yleensäkin syö, eikä vain maistele. Meillä on vettä ja muroja aina tarjolla, märkäruokaa tai kalaa annetaan silloin, kun kissat "ansaitsee" sen :-) Kukaan ei ole ylisuuri eikä liian laiha, osaavat siis säännöstellä syömisiään itse. Mutta Silvi on yleensäottaen pieni, siskon tallikissat kasvavat ohi, vaikka ovat puoli vuotta tai melkein vuodenkin nuorempia! Ne sitten syövätkin runsaasti.