21.12.2008

Joulukysely

Löysin sekä Maryleanilta että Stellolta.

Pidätkö joulusta? Miksi?
Pidän. Olen huomannut eläväni oikeastaan noin puolen vuoden jaksoissa. Alkuvuodesta odotan kesää ja sitten kun kesä on ohi, alan odottaa joulua. Joulu on ainoa hyvä asia talvessa ja juhlin sitä ennenkaikkea valon juhlana, valoisana pilkkuna pimeässä.

Miten tahtoisit viettää joulusi? Kenen kanssa? Missä?
Haluaisin viettää jouluni jotenkin "toiminnallisesti", eli niin, että sitä todella juhlitaan ja tehdään erilaisia asioita. Tietenkin haluaisin juhlia sitä samanhenkisessä porukassa. En siis sellaisten kanssa, jotka pitävät joulua jotenkin väkinäisenä ja mieluummin tuijottaisivat arkisesti seinää ja tekisivät vain tavallisia arkisia asioita. Paikalle ei niinkään ole väliä, se voi olla melkein mikä vain. Kotona, jonkun muun kotona, majoitusliikkeessä (esim. maatilamajoitus, hotelli, laiva, mökki, jos joku muu vain maksaa sen).

Onko sinulla joulukalenteria? Minkälainen?
Kaksi, korttikalenteri ja askartelutarvikekalenteri, näitä blogijuttuja siis.

Pelkäsitkö pienenä joulupukkia?
En muista pelänneeni. Minun kerrotaan joskus alle viisivuotiaana tunnistaneen kerran joulupukin serkukseni ("Heeeei, sullahan on ihan samanlaiset sormukset kuin S:llä!") ja muutenkin olen usein tiennyt, kuka on pukkina. Olen myös itse esittänyt pukkia lukuisat kerrat niin kotona kuin naapureissakin pienemmille lapsille (palkkiota vastaan, toki!).

Mikä on ensimmäinen muistamasi joulu?
En muista kokonaisuuksia, vaan ripotellen joitain osia milloin mistäkin, enkä osaa järjestää niitä aikajärjestykseen. Ajantajuni on aina ollut heikko.

Missä vietät joulusi tänä vuonna?

Kotona Miehen ja kissojen kanssa.

Oletko ollut tuhma vai kiltti tänä vuonna?

Kiltti, mutta laiska. Miten se nyt lasketaan sitten, saanko vitsoja ja hiiliä vai lahjoja?

Mitä toivot eniten jouluksi?

Tunnelmaa ja hyviä muistoja.

Nimeä mieluisin jouluruokasi:

Tykkään monista! Lanttulaatikko on ehkä se, minkä perään kaihoan eniten. Kinkku, kalat ja monet muut lisäkkeet ovat myös makuuni. Porkkanalaatikosta ja pipareista riittää pienet annokset, rosollista en välitä.

Oletko kenties jo ostanut/saanut valmiiksi kaikki aikomasi lahjat?
Aikapalailla! Jos haluan ja kerkeän, niin voin vielä jotain kehitellä, mutta oikeastaan kaikki on nyt kasassa. Osan ostin, osan tein itse.

Mikä on sinun kaunein joululaulusi?
Kaunein... eh... Viime joulusta asti on soinut päässä se Jope Ruonansuun laulu, jossa Martti Ahtisaari lähtee Markon kanssa kuusivarkaisiin, se on hauska. Samoin se Irwinin laulu, jossa "nään jo parran harmaan, pukki saapuu varmaan, meille Korvatunturilta lahjat mukanaan". Tykkään iloisista joululauluista, en niistä ns. kauniista *puistatuksia*

Paras jouluaiheinen leffa?

En juuri katso jouluelokuvia... Grinch oli kai ihan hyvä, sen olen nähnyt ihan elokuvateatterissakin (käyn sikaharvoin).

Paras joulumuisto?
Sanoisin melkein, että viime jouluna, kun Miehen kanssa keksittiin ihan omat lahjanavausperinteet ja sitten vielä yöllä istuttiin sohvalla syömässä kaikkia herkkuja ja katsomassa 24:n uusintoja telkkarista :-) Ja lapsuudesta tietysti monet etenkin jouluvieraisiin liittyvät muistot.

Mitä joulussa odotat eniten?
Suoraan sanoen sitä odottamista! Se kestää pisimpään.

Minkälainen joulukuusi teillä on?

No sellainen kuusi, missä on runko ja oksat ja havuja ja siihen tulee koristeita. Millainen nyt kuusi on :-)

Osallistutko salaiseen pikkujoululahjojen vaihtoon koulussa tai työpaikalla?

Ei ole koulua tai tyopaikkaa, niin ei ole ollut pikkujoulujakaan, saati pikkujoululahjoja.

Onko sinulla pikkujouluja tiedossa?

Ei, kun en kuulu mihinkään sellaiseen porukkaan nyt ja kaikki kaverit ovat yksittäin hajallaan kuka missäkin.

Kuinka monta joulukorttia lähetät?
Taisin lähettää neljä, loput on sitten jaettu ihan kouraan tai laitettu muuten kulkemaan. Ne tekemäni kortit riittivät, eli 12 kappaletta.

Joulutoiveesi?
Hyvää mieltä kaikesta!

1 kommentti:

Kat kirjoitti...

Oikein rentouttavaa joulua sulle, miehellesi ja kisuille ♥