2.7.2009

Kauniit kesäpolvet

Nyt loppuviikosta on menossa Kajaanin parasta kesäohjelmaa, Markkinakatu. Se tarkoittaa sitä, että puolet pääkadusta rajataan kävelykaduksi ja sen varrelle vyöryy torimyyjiä ties mistä ympäri maata ja erilaiset yhdistykset myyvät arpoja. Käytiin siskon kanssa tänään kurkkaamassa sinne. Itse markkinakadulta en saanut mitään, mutta ennen ja jälkeen kyllä.

Ihan eka kiva oli uudet nätit kesäpolvet. Pistin lähtiessä jalkaani kierrarilta ostetut ns. juhlakengät, ihan siksi kun sattui huvittamaan. Olen niitä ehtinyt käyttämään vain kerran aikaisemmin, ja totesin ne sisätiloissa vähän liukkaiksi. Enpä vaan arvannut, että kesälläkin voi ulkona liukastua. Sen että oltiin päästy autosta ulos ja muutama metri jalkakäytävällä etenemään, minä tempaisin vauhdista polvilleni asfalttiin! Nirhaumia on polvien lisäksi toisessa kyynärpäässä ja toisessa reidessä. Onneksi olin antanut kännykkäni siskolle käsilaukkuun kannettavaksi, niin en särkenyt sitä siinä samalla. Lykkyä myös siinä, ettei ollut päällä pitkiä lahkeita tai helmoja - polvet aina paranee, mutta kankaasta ei olisi saanut niitä reikiä korjattua muuten kuin paikkaamalla päälle (juu, olen huono ihminen ja tapaturmatilanteissa näköjään ensisijaisesti huolissani tavaroiden rikkimenemisistä enkä ihmisvahingoista).Kiikuttanen popot suutarille, kunhan tässä saan aikaan. Muuten hyvät kengät, mutta pohjat ovat tosiaan kuluneet sileiksi. Minun on ihan mahdotonta löytää kenkiä noin yleensäkään, niin jos löydän hyvät, niin mieluummin käytän niitä korjuulla kuin luovutan vähällä ja etsin uudet.

Reikäisten polvien ja vinksahtaneen nilkan (lainasin siskon hevosilta kylmägeeliä!) kanssa jaksoin raahustaa kadunpätkän läpi vain kertaalleen. Onneksi Markkinakadulla on vuodesta toiseen ne samat krääsät, niin kaikki oli tavallaan ennalta tuttua. Ostin sitten Eurokankaasta pari kankaanpalaa, joista saattaap' tulla hameita ja Lindexiltä pari mekkoa. Heistä kuvamateriaalia myöhemmin.

3 kommenttia:

tuulis kirjoitti...

auts nuita polvia.

Oliko lindeksillä kivoja mekkoja?
Oiskohan siellä mulle kivoja mekkoja?

Me piipahettiin isännän kans eilen kuuden jälkeen äkkiä anttilassa ostamassa suodatin uima-altaaseen ja kirjekuoria löysin, pitkulaisia 50 senttiä paketti ja paketissa 5 kpl.
Mustia ja sinisiä jäi sinne.

Mutta nii, taijanpa jättää markkinakadun tänäkin vuonna väliin.

Hehkuvainen kirjoitti...

Voi auts :/. *puhaltaa*

Saoka kirjoitti...

Enimmäkseen taisi olla sellaisia mekkoja, joita pitäisi pitää olkaimettomien tai sellaisten liivien kanssa, joissa on "näkymättömät" olkaimet. Sellaisia naruolkainjutskia siis, joissa on kuminauhalla rypytetty yläosa. Ostin sellaisen, mustan, ja toinen on sitten pienten hihojen ja ison kaula-aukon kera, kukikas ja väreinä turkooseja, tummansinistä ja paria sävyä vaaleanpunaista ja pinkkiä. Helma taisi molemmissa olla vähän polven alapuolelle.

Ostin myös Tiimari Outletista muutamia korttipohjia, joissa on soikea aukko kannessa. Jos vaikka luonnistuis korttiaskartelu niiden kanssa.