16.5.2008

Pitkä käytävä, paljon ovia

Ensimmäinen visiitti Työvoimatoimistoon vuosikausiin ja ensimmäinen koskaan tähän nimenomaiseen ja ensimmäinen aikuisten puolelle. Koulun opintotoimistosta sain tiistaina vinkin, että voisin kokeilla työttömäksi työnhakijaksi ja työttömyyskorvauksen saajaksi rupeamista esittämällä opintosuoritusotteen, josta voi todeta, että olen hommani hoitanut. Kävinpä sitten kokeilemassa.

Työkkärin ukko oli sitä mieltä, että pitäisi olla joku sellainen paperi, mistä näkisi, että kaikki on käyty. No, siinähän se on nenäsi edessä! Pyöritteli viiksiään ja kyseli ja arpoi, luki kansiosta papereita ja pohti ja pähkäili. Pitäisi kuulemma olla se tutkintotodistus ennen kuin voi oikein mitään. No sehän nyt ei minusta riipu, kun tietyt valmistumispäivät on määrätty, niin minkäs teet. Kuitenkin pitäisi vuokra maksaa kesäkuussakin ja opintotukea on myönnetty vain toukokuuhun saakka. Päätti sitten tällätä minut työnhakuinfoon kesäkuun alkuun ja tuumasi, että ehkä he siihen mennessä keksii, mitä minun kanssani pitäisi tehdä. Fair enough, kunhan nyt ennen heinäkuuta saisi tämän hommelin käyntiin.

Loppupäivän voisi sitten hienosti rötvätä ja tehdä jotain täysin hyödytöntä. En ehkä osaa, eilen illalla aloin jo väkertää jotain pientä, mitä voisi myydä ja yrittää saada rahat leikkeleisiin leivän päälle. Ehkä vielä raahaan tuon yhden pöydänrämänkin roskakatokseen, sain Mieheltä ajatukselleni siunauksen. Tai siis kunhan itse kannan, niin saan kantaa sen ihan minne haluan.

edit 12:30 // Työkkärin setä soitti ja sanoi, että oli selvittänyt asiaa. En voi kuulemma ruveta työttömäksi ja saada tukea, koska minulla ei ole aiempaa ammattikoulutusta. Mutta onpahan nyt saatu nuo hommat alulle, niin etenee ehkä sitten nopeammin, kunhan aika koittaa.

1 kommentti:

Lumikki kirjoitti...

Tässä sen jälleen huomaa, että miten toopeja ne virkailijat siellä työkkärissä ovat. Niiltä kun kysyy, jotain, niin monikaan niistä ei osaa vastata oikeastaan yhtikäs mitään. Ihan oikeasti! Varsinkin kun miettii sitä, että ovat vielä akateemisesti koulutettuja, joten eikö niiden vasta pitäisi asiakkaille osata vastata. Aina välillä sitä tuntuu tietävän itse huomattavasti paremmin asioita, kuin nämä työkkärin virkailijat.