28.10.2009

Pönkyläauto!

Ensimmäinen osallistuminen INSPIROIDU-skräppäyshaasteblogin haasteisiin, haaste #78 + Inspis Twist. Pallokuvioisista papereista valikoitui käyttöön tuo sininen ja siinä värien myötä tuli pakkomielle laittaa kuvaksi juuri pönkyläauto.

Minähän en siis autoista älyä mitään, ne ovat minulle ensisijaisesti väline, jolla liikutaan paikasta A paikkaan B. Merkillä, mallilla, vuosimallilla tms. ei ole ollut minulle mitään hilikatinkaan väliä, enkä tunnista autoja välttämättä muuten kuin logosta ja tutut autot väristä ja rekisterikilvestä. Mutta viime keväänä silmiini osui jotain koskettavaa. Pönkyläauto, kauniin pyöreä ja lähes täydellisen muotoinen auto. Pienen etsiskelyn jälkeen määritelmäksi löytyi Citroën Xsara Picasso. Nykyisin bongailen niitä liikenteestä ja lasken päivittäisiä pönkyläautomääriä. Esimerkiksi maanantaina näin viisi yhdellä menomatkalla opistolle. Kaikista kaunein on se suht lähellä sijaitsevan toimistorakennuksen parkkipaikalla päivänsä viettävä taivaansininen pönkyläauto, jolle aina vilkuttelen ohi mennessä. Tämä kaikki on kovin häkellyttävää henkilölle, joka A) ei välitä autoista ja B) ei pidä sinistä lempivärinään.Rakkaalta Joulupukilta voisin tänä vuonna oikeastaan pyytää asiallista väritulostinta. Suorastaan huvittavaa tulostella viiruinen harmaasävytuloste mustesuihkutulostimella (väritulostin kyllä, mutta värit loppu) ja värittää sitä alleviivaustussilla (paitsi että eihän sillä alleviivata, vaan yliviivataan, käytännössä. Highlight-huopakynä?)... Mutta onpahan kaikkein kaunein pönkyläauto nyt melko tarkasti oikean värinen, vaikka alkuperäisen värikuvan auto olikin jotain metallinhohtovalkoisen ja hopeanvärisen väliltä.

Ja koska olen muutenkin niin hardcore-ammattilaisaskartelija, niin kunnon heavyuserin välineethän sitä on myös oltava ympyröiden piirtämiseen:On minulla joskus maailmassa ollut harppikin, mutta luulen, että olen sen matikantunneista päästyäni survonut jonnekin sanoinkuvaamattomaan.

6 kommenttia:

ninarsku kirjoitti...

hihhihhiii, ihan kun mun elämästä. Toki mun tulostin on vielä ihan kunnossa, mutta Teeman lautasilla minäkin ympyräni tein! Harppia kaipasin, mutta oletan sen olevan samassa paikassa kun sinunkin... Mä tykkäsin noista sun valkoisen paperin reunoista, enkä olis ihan ekalla vilkaisulla uskonut, että olet käsin manuaalisesti muokannut kuvaa... :) Hauska aihe muuten.

sannika kirjoitti...

Joo kaikkihan lähtee hyvistä työvälineistä! ;-)

Kiva leiska ja kivasta aiheesta!

ommu kirjoitti...

Samat on työvälineet täälläkin - ja hyvin toimivat! Oli kiva lukea sivun "selitystä", sillä se antoi merkityksen koko sivulle!

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Siis tuo auto näyttää kun se olis ihan viimeisen päälle taiteellisesti photoshopattu just tommoseksi retrotyyliseksi... Hih!

Saoka kirjoitti...

Kiitoksia kaikille tähän mennessä kommenteista! Lohdullista tietää, etten ole ainoa askartelija, joka ei tilaa ulkomaisista huippuaskartelukaupoista valmiita erikokoisia pyöreitä papereita, vaan piirtää rinkulansa sillä lapsena opetellulla konstilla :-D

Ja kerrankin käy niin, että skannattu kuva näyttää aavistuksen paremmalta kuin originaali. Photoshopattu sitä ei ole, ainoastaan Gimpillä rajattu muotoonsa ja vähän parannettu värikylläisyyttä, koska skanneri tulkitsee kaiken vähän hailummaksi kuin mitä onkaan. Kumman tasaiselle se väri tuossa tosiaan näyttää. Win!

Anski kirjoitti...

Hih, pönkylä :D mikä sana :D Ja joo, lautaset oli käytössä ympyröissä täälläkin! Kivat värit tässä ja enpä olisi arvannut tussikikkaa ellet olisi kertonut :)