4.10.2009

Suunnitelma B olisi ollut käyttää näitä verkonpainoina

Olen nyt näköjään tänä viikonloppuna sillä tuulella, että inspiroidun asioista. Askarteluhaasteiden lisäksi (ks. ed. post.) olen laittanut ruokaa ja nyt jopa leiponut, mikä on todella harvinaista silloin, kun olen yksin ja syön yksin.

Henskis inspiroi minua mainiolla kanakastikkeella, jota tein toissapäivänä ja eilen uudestaan, tosin ilman tuorejuustoa ja ananasta, mutta mahottoman hyvää tuli silti. Toisaalta, mikä tahansa on hyvää, jos siihen laittaa puoli desiä sweet chili -maustekastiketta.Tänään Noora oli postannut sämpylöistä, niin minä sitten kanssa - varsinkin, kun oltiin vielä Main kanssa juteltu aiemmin sämpylöistä Facebookissa. Ohjeen sovelsin omasta päästä ja mukaillen jauhopussin pullataikinaohjetta (jätin sokerin pois...). Kaapin periltä löytyi jotain ajat sitten erääntyneitä kauraleseitä, joita hulauttelin taikinaan sitten varmaan yhtä paljon kuin jauhoja. Poishan ne on saatava sieltä kaapista, ja kun ei lintulautaakaan ole, niin sämpylätaikina on listassa seuraavana sijoituskohteena vielä paaaaaljon ennen biojäteroskista. Kohotuksen jälkeen kaulitsin taikinan levyksi, voitelin margariinilla ja nakkelin päälle porkkanaraastetta. Sitten levy keskeltä kahtia, kahdelle rullalle ja korvapuustinomaisesti vinoon leikaten paloiksi. Kun eivät mitään edustusruokaa nyt ole ja kun taikinakin oli vähän epäilyttävää, niin en jaksanut sipostella, vaan paistoin vaan. Aina on myös omat epäilyksensä tuosta uunista, sillä en ole onnistunut täällä leipomaan paljon mitään kunnollista. Syötäviä tuli kuitenkin!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taina Täällä kans leipomispäivä :) salmiakkisitruunapikkuleivät odottavat uuniin pääsyä, josko vielä tekis perunarieskaa lopusta muusista... Pirtsakkaa syksyn jatkoa! PS. upeita korviksia olet tehnyt, jahka väri/malli sattuu kohilleen, niin laitan viestiä ;)

Saoka kirjoitti...

Taina, sinun leivonnaisesi kuulostavat kyllä paljon paremmilta kuin nämä!

Saas nähä millaisia koruja teen seuraavaksi ja kuka niitä mahtaisi ostaa :-)

Willow kirjoitti...

Oooh luulin, että olet nyt leiponut korvapuustejakin, ihan on samaa näköä! ;) näyttää nannalta :b ja kiitos ruokablogini maininnasta:)