7.10.2009

Saokan adventtivaihto

Tänä vuonna en laita itselleni joulukalenteria, sillä olen oppinut viime vuosien aikana tuntemaan itseäni. Jossain vaiheessa joulukalenterista muodostuu aina pikemminkin riesa kuin riemu, kun pitäisi päivittäin päivittää luukkujen avaamisen etenemistä ja joulukuussahan on tunnetusti ihmisillä muutakin tekemistä. Siksipä päätin kehitellä toisenlaisen, viikkopohjaisen joulunodotusleikin ja tarjoan tässä tätä teillekin.

Julistan täten perustetuksi Saokan adventtivaihdon. Homman tarkoituksena on arpoa osallistujista parit, jotka lähettävät toisilleen yhteensä neljä pakettia marraskuun lopusta alkaen, aina ennen kutakin adventtisunnuntaita (Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkovuosikalenterin 2009-2010 mukaan adventtisunnuntait ovat 29.11.; 6.12.; 13.12. ja 20.12.). Mitään kirkollista en tosin tähän sido, mutta nuo adventtisunnuntait sopivat mielestäni hyvin tällaisen adventtikalenterin aikatauluun.

Vaihdon aihepiiri on minun puolestani hyvin vapaa. Osallistujat saavat täyttää ilmoittautumislomakkeen, jossa kertovat mielenkiinnonkohteistaan. Jaan sitten parit parhaani mukaan sen pohjalta, että kukin saisi parikseen sen verran samanhenkisen osallistujan, että lahjojen keksiminen onnistuisi helposti. Huolin osallistujiksi vain sellaisia ihmisiä, joilla on oma blogi, koska helpottanee, jos parit voivat kurkkia toistensa blogeja ja etsiä sieltä vinkkejä vaihtopaketteihin. Toivon myös, että osallistujat olisivat aikuisia siinä mielessä, etteivät kenenkään hankinnat ja postitukset tms. jäisi äitien hartioille ja että kaikki osaisivat suhtautua tähän leikkiin ilman lapsenomaisia katkeruuksia - kun tarkoitus on kuitenkin, että kaikilla olisi mukavaa.

Adventtivaihtoon tulisi käyttää kokonaisuudessaan rahaa noin 20 euroa + erikseen postimaksut. Summan voi jakaa haluamallaan tavalla neljän lähetyksen kesken, kunhan se vaan lopussa täyttyy. Kyse ei siis ole siitä, että mitään suurta ja hienoa ja kamalan paljon pitäisi lähettää, vaan jotain pientä ja kivaa. Käytetty rahamäärä voi olla muutaman euron ali tai yli tuon kahdenkympin ja kaikkien osallistujien tulee tämä hyväksyä. Nyt mennään opiskelijoiden, työttömien, kotiäitien, eläkeläisten ja muiden pienituloisten, mutta hyvästä mielestä ja ystävän ilahduttamisesta nauttivien bloggaajien ehdoilla :-) Lähetettävä tavara voi olla joko uutta, vartavasten hankittua tai varastoista jo löytyvää uudenveroista ja hyväkuntoista ja tietenkin myös itse tehtyä.

Pakettien pitää olla perillä aina ennen kutakin adventtisunnuntaita. Viimeiset mahdolliset lähetyspäivämäärät ovat siis käytännössä nämä:
1. paketti ke 25.11.
2. paketti ke 2.12.
3. paketti ke 9.12.
4. paketti ke 16.12.


Keskiviikkoon mennessä siksi, että paketti varmemmin ehtii perjantaiksi perille!

Vastaanottaja raportoi blogissaan mielellään kuvan kera saamisistaan ja lähettää minulle suoran linkin postaukseen, jotta pysyisimme kaikki kärryillä vaihdon kulusta.

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

¤ Nimi, postiosoite
¤ Sähköpostiosoite
¤ Blogin osoite
¤ Blogissa käytetty kutsumanimi
¤ Ikä (edes suunnilleen)

Merkitse seuraavien sanojen yhteyteen jotain avainsanoja, jotka kuvailevat kiinnostustasi. Jos joku aihealue ei ollenkaan sytytä, mainitse sekin.

VAREJÄ JOISTA PIDÄN

VÄREJÄ JOISTA EN PIDÄ

ASKARTELUSSA MINUA KIINNOSTAVAT (esim. leimailu, väripaperit, korttipohjat, decot, ATC:t tarrat, kynät, tms.)

PUKEUTUMISESSA JA TYYLEISSÄ MINUA KIINNOSTAVAT (esim. korvakorut, huivit, hiuskoristeet, laukut, tms.)

KÄSITÖISSÄ MINUA KIINNOSTAVAT (esim. virkkaus, tehostelangat, neulat, ohjeet, huovutus, tms.)

MUITA MINUA KIINNOSTAVIA ASIOITA OVAT (esim. tietyt lemmikkieläimet, kynttilät, enkelit, punk-tyyli, tms.)

ALLERGIAT JA MUUTA VASTAAVAA HUOMIOITAVAA

LISÄKSI HALUAN KERTOA, ETTÄ

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Ilmoittautumiset ja mahdolliset kysymykset sähköpostiini 25.10. mennessä :-) Jaan parit viimeistään 31.10. joten aikaa tutustua parin makuun ja ensimmäisen lähetyksen valmisteluun on reilusti.

Ei kommentteja: