21.4.2009

Kissameemi

Vastailin Facebookissa tällaiseen ja laitanpa tämän nyt tännekin.

1. Rotu/rodut?
Sekarotuisia/maatiaiskissoja. Vimmassa saattaa olla vähän jotain norjalaista metsäkissaa tai sentapaista jossain geenin mutkassa.

2. Virallinen nimi / viralliset nimet?
Arvo (uros), Vimma ja Silvi (naaraat).

3. Kutsumanimi?
Ks. ed. :-)


4. Lempinimi / lempinimet?

* Aavo, Pantteri, Herra Panttersson, Paavo/Poavo, Arvid, Arvidsson, Arvi, Anssi, jne, sekä näiden lukuisat yhdistelmät, kuten Arvid Panttersson.

* Mimma, Imma, Himma, Bimma, Emma, Emmaliisa, Hilima, Karva-Helena jne...

* Siivi, Sihvi, Sihvilä, Siivilä, Nihvi, Nihvilä, Pihvi-Kissa, Myyrä/Myylä/Byylä ja tämä ekan kevään ilmiö, Pissimyyrä (ryökäle pissii yöllä lattialle, kun pitää olla niin murrosikäinen ja kiimassa ja kaikkea. Helpottanee, kunhan leikkuutetaan.) jne


5. Syntymäaika?
Tarkkoja syntymäaikoja ei tiedetä, sillä kaikki polveutuvat ns. navettakissoista, jotka poikivat milloin huvittaa ja minne sattuu. Arvo ja Vimma ovat syntyneet ilmeisesti toukokuussa 2006 ja Silvi kai heinäkuussa 2008.

6. Missä tapasitte ensimmäisen kerran?
Arvo ja Vimma tavattiin Paltamossa lähellä Manamansaloa maalaistalossa, josta ne haettiin. Silvin tapasin ekan kerran Kajaanissa vanhempieni luona, jonne mieheni toi kissanpennun, jonka haki Sotkamosta.

7. Minkä ikäisenä kissasi oppi/oppivat sisäsiistiksi?
Heti? Tai siis olivat meille tullessaan siistejä. Silvi tosin nyt kevättalvella on ruvennut pissimään yöllä eteiseen ja keittiöön, kun on kiimassa.

8. Tuleeko kissasi toimeen toisten kissojen kanssa?
Nuo tulevat kyllä toimeen esim. vanhempieni kissojen kanssa. Siskon kissa taas ei tule toimeen kenenkään kanssa (pentuna laiminlyöty huostaanottotapaus, raukkapieni!), joten sen kanssa on noillakin ongelmaa, kun tekisi mieli tutustua, mutta se ei päästä lähelleen.

9. Millä käskysanalla saat kissasi tottelemaan?
Nimeltä kutsumalla. Mitä nyt lasketaan kissan tottelemiseksi? :-D

10. Onko kissasi/ ovatko kissasi aina ruoka-aikaan paikalla?
Ei niillä mitään säännöllisiä ruoka-aikoja ole! Kissa on petoeläin, jolle on tyypillistä se, ettei sitä parasta seepranpyllyä ole säännöllisesti saatavilla. Niiden pitää vähän saalistaa ja odottaa. Olen ollut huomaavinani, että monet kellontarkasti ruokitut kissat ovat ylipainoisia, kun ne syövät liikaa. Nuo syövät kärjistäen sanoen silloin, kun joku muistaa niille antaa ruokaa, ja ovat täten normaalikokoisia. Muroja on lähes aina kupissa ja vettä tarjolla.

11. Onko kissasi/ ovatko kissasi rauhallisia?
Ainakin siinä mielessä rauhallisia, että ne eivät ole huonossa mielessä villejä ja levottomia. Toisinaan ovat kyllä hyvinkin energisiä ja juoksuttavat toisiaan tai pitävät ihan omaa kivaa.

12. Montako kertaa päivässä kissasi syö/ syövät?
Vaihtelee...

13. Mikä on oudoin tapa, mikä kissallasi/ kissoillasi on on?
Arvo kulkee laitoja pitkin ja kääntyy kulmissa. Menee se toki keskilattiaakin, mutta joskus on hupaisaa katsoa, kun se hiippailee pitkin seinänpieliä. Vimma saunoo. Silvi imee takajalkojensa varpaita, kun sitä vauvattaa.

14. Onko kissasi koskaan purrut ihmistä?
Ei puremalla purrut, leikkiessä näykkinyt vain ja matkaboksiin laittaessa on joskus uhiteltu.

15. Toista kissaa?
Ei oikeasti vahingoittamismielessä.

16. Kauhein kokemus kissasi kanssa?
Ei noiden kanssa mitään oikein kamalaa ole tapahtunut. Se ehkä vähän pelotti, kun olimme juuri muuttaneet uuteen asuntoon ja pesimme kylpyammetta jollain kloriittipesuaineella. Arvo pääsi livahtamaan kylppäriin ja meni tietysti välittömästi ammeeseen, kun ei huomannut, että siellä oli se pesuainevesi vaikuttamassa. Äkkiä siitä kissa kainaloon ja lavuaariin hanan alle pesemään sitä pesuainetta pois kissan turkista! Voitte uskoa, ettei Arvo oikein arvostanut vaan rimpuili karkuun niin, että käsiin jäi melkoiset naarmut. Pelotti, että jos se saa jonkin myrkytyksen siitä pesuaineesta, mutta eipä tuolle mitään tullut.

17. Ihanin kokemus kissasi/ kissojesi kanssa?
Normaali arki :-)

18. Tykkääkö/ tykkäävätkö kissasi uida tai kylpeä?
Vimma saunoo, ei noin muuten. Silloin ei tosin useinkaan kärsi nakata löylyä. Kun laittaa suihkun päälle, kissat katoavat välittömästi. Suihkun jälkeen kyllä tulevat nuolemaan märkää lattiaa.

19. Mitä kissasi pelkää/ pelkäävät?
Arvo ja Silvi pelkäävät imuria. Pakenevat jonnekin kaukaisimpaan nurkkaan ja Arvo voi jopa piiloutua sänkyyn petauspatjan alle. Vimma, tuo kaunis karvainen luupää, ei pelkää mitään.

20. Hankkisitko itsellesi toisen saman rodun/ rotujen edustajan?
Mieluummin näitä ei-minkään-rotuisia kissoja kuin jotain rotuotuksia :-)

1 kommentti:

Johanna kirjoitti...

Voi kun kisuliini ois kiva... Mutta ei varmaan meille lähiaikoina ole tulossa... Toivottavsti edes joskus.
Vierailleen kisun perusteella tiedän ainakin varmaksi etten voi ottaa mitään "Ninni numero kakkosta", ei onnistu. Sen on sitten oltava ihan erinäköinen.
Kyl vaan maatiaiset parhaita, vaikka onhan muutama rotukissakin ihan soma :)