14.4.2009

Post-påsk

Elämä jatkuu (taas ehkä) pääsiäisen jälkeen. En yliannostanut suklaata eikä muutenkaan ollut liian hauskaa, joten suorastaan luterilaisessa kohtuudessa on pysytty. Oli toiveissa nähdä yhtä kaveria, joka oli taas pitkästä aikaa kotopuolessa, mutta tapojensa mukaan hän sairasti taas ja näkeminen jäi. Ehkä ensi vuonna.

Johannalla oli blogissaan kuva pääsiäiskukista edustamassa edes jotain blogitettavaa möllötyksen keskellä. Alkoi kismittää, kun minulla ei ollut sitäkään. Onneksi hallussani on nyt kamera (sain neuvoteltua sen pois Miehen kaapin syövereistä), niin otinpa kuvia edes jostain.

Pääsiäiskukkia ei ollut, mutta tässä kuvia viime viikolla kylvetystä kaurakasvustostamme. Eilen kotiin palattuamme siinä ei näkynyt vielä mitään muita elonmerkkejä kuin vaaleaa nukkaa (onko se hometta vai jotain, mikä kuuluu asiaan, tiedä en), mutta aamulla siellä sojotti korsi. Yksi korsi! Mittaa suunnilleen lyhyen männynneulasen verran. Hieno on. Jatkakaa samaan malliin!
Siinä kun nyt sitten ikkunan ääressä sen kameran kanssa olin, niin todisteeksi kuva siitä, että ei täällä Kuopiossa mikään kevät ole. Johanna väitti toisaalla, että oli omalla kolkallaan maata jo nähnyt ihmisiä capreissaan kipittelemässä 15 asteen lämmössä. No ei ole caprikelit täällä vielä, ei. Täytynee turvautua talvitakkiin vielä. Kengistä en ole vielä varma. Jos olen riittävän uhmakas, niin laitan ne mustat kevätkengät enkä enää nastapohjatalvikenkiä.Pitää siis yritellä pärjätä näiden kanssa. Etualalla tädiltä syntymäpäivälahjaksi saatu vaaleanpunainen tulilatva ja taustalla jonkin sortin rahapuu, joka näemmä kasvattaa lehtensä setelirullan eikä kolikon muotoon. Harvemmin näkee mehikasveja amppelissa, mutta näiden elukoiden kanssa on pakko. Muuten tulee reikiä.Huomatkaa linssilude keltaisen amppelintupsun takana... :-)

7 kommenttia:

tuulis kirjoitti...

No, on näköjään Kuopiossakin lunta vielä, vai onko tuo paremminkin loskaa?
Täällä satoi eilen uutta lunta, aamulla oli hiihtoladulla ollu latukone tekemässä uutta uraa.
No, jospa juhannuksena ei olisi enää lunta... toivossa on hyvä elää :)

Saoka kirjoitti...

Lunta ja loskaa ja mitä kaikkea kivaa sitä nyt onkaan. Latujen kunnosta en täällä tiedä :-) Tienvarsiojat on täynnä sellaista tummapintaista lunta, teillä ei varsinaisesti ole kuin jossain syrjässä. Pihat on mitä on, rapakoita siellä täällä. Ja taivas on harmaa. Sitä juhannusta odotellessa, vai pitäisikö olla toiveikas ja alkaa odottaa vappua ensin :-)

Johanna kirjoitti...

Voi vitsi, täällä ei ole lunta enää kuin sitkeimmissä varjopaikoissa! Ja nytkin on yli kymmentä lämmintä.
Ja capreissa ne liikkuivat täällä, aikamoista, huhtikuussa! o_o

Ötököitä vilisöö ja joku on tainnut jo ensimmäiset voikukat tai mitä ne nyt on nähdä.

Kasvihuoneilmiö.

Hehkuvainen kirjoitti...

Brrrr, onpa kylmän näköistä siellä! Tampesterissa paistaa aurinko, ja kadut on melkein putsattu. Leskenlehtikin on bongattu :).

Saoka kirjoitti...

Juu, tasan ei käy onnen lahjat. Mutta tuskin on pelkoa, että enää kovin monta talvea ja sitkeää kevättä tarvii täällä suht pohjoisessa katella. Kunhan Mies valmistuu koulustaan, lienee edessä muutto jonnekin enemmän tai vähemmän Vantaalle. Tuo paikkakuntatäsmennys nyt vain siksi, että sinne on päätynyt ainakin kaksi vanhaa kaveria, eli se voidaan laskea ainakin jonkinlaiseksi keskittymäksi. Tampesteri olisi kyllä paljon Vantaata edellä toivelistalla, mutta ei kai minulta ennenkään ole kysytty näissä asioissa.

Kat kirjoitti...

Moikka! Kyselin jokin aika sitten kaulaliinasi perään ja on siellä sofiannan luona, ilmeisesti äiti ei ole pystynyt kutomaan ja nyt mamma kutoo sitä.

Hehkuvainen kirjoitti...

No mutta ehdottomasti tulette Tampereelle! Tosin jos sinun mielipidettäsi ei kysytä, voi olla aika kaukaa haettu että minun sanomisillani olisi mitään merkitystä... :D