5.4.2009

Turhamaisuuskysely

Noora haastoi! SBY-vaihtoon valmistautuessa tähän vastaaminen onkin ihan aiheellista ja ajankohtaista.

1) Oletko tyytyväinen ulkonäköösi?
Aika pitkälti olen. Yritän keskittyä ajattelemaan sitä, mikä on hyvin, enkä listaamaan epäkohtia. Oikeastaan ainoa, mihin en suuremmin ole tyytyväinen, on paino. Kaiken muun kanssa voin elää. Tai voin sen painonkin, mutta en ison koon. Se tekee monesta asiasta niin hankalaa.

2) Mitä muuttaisit ulkonäössäsi?
Kuten sanottu, painoa pitäisi saada joitain kymmeniä kiloja pois. Sen verran ainakin, että vaatekoot riittäisivät paremmin. Monestihan ne loppuvat johonkin 46:een.

3) Mitä muut ovat kehuneet ulkonäössäsi?
Silmiä ja huulia. Muutaman kerran olen kuullut kommentteja, että olen nuken näköinen. Kai se on kohteliaisuus.

4) Meikkaatko päivittäin?
En. Pääosin vain, jos olen menossa jonnekin. Ja siis jonnekin muualle, kuin lähikauppaan ruokaostoksille.

5) Perusmeikkisi?
Ripsiväri ja silmänrajaus. Joskus luomiväriä ja juhlatilanteissa huulipunaa. Vierastan täysin ajatusta, että levittäisin koko kasvoilleni jotain meikkivoidetta tai puuteria. Tuntuisi tukalalle, pitäisi varoa tahraamista koko ajan ja hirveä vaiva pestä se pois. En tunne tarvitsevani sellaisia.

6) Hiustesi väri & pituus?
Pitkähkö ja saa kasvaa edelleen. Yltää hartioille. Väri on nyt viime elokuusta lähtien ollut kaksivärinen, eli otsis ja niskavillat ovat punaiset ja muuten tummanruskeat. Olen värjännyt noin 12-vuotiaasta lähtien milloin millaisillakin väreillä. En pidä luonnollisesta väristäni, se on jotenkin elottoman oloinen ruskea.

7) Kuinka usein...
...värjäät hiuksiasi?
Riippuu siitä vaihdanko väriä vai jatkanko samaa. Puolenkymmentä kertaa vuodessa kai enintään.

...peset hiuksesi?
Joka toinen päivä.

...käyt suihkussa?
Joka toinen päivä.

...kuorit ihoasi?
Milloin nyt satun tuntemaan tarvetta tai halua. Erittäin epäsäännöllisesti siis.

...käyt kosmetologilla?
En ole koskaan käynyt. Tekisi mieli kyllä käydä ottamassa silmiin kestopigmentointirajaukset, mutta rahaa ei ole toistaiseksi moiseen.

...poistat ihokarvojasi?
Nyt kun sain joululahjaksi epilaattorin, niin parin-kolmen viikon välein ehkä.

...käyt solariumissa?
En koskaan. En myöskään ota aurinkoa ruskettuakseni, vaan rusketun jos niin sattuu käymään. Olen suomalainen ja hyvin vaaleaihoinen ja viihdyn sisätiloissa, joten aion elää sen faktan kanssa. Ihonvärin perusteella arvosteleminen on rasistista ;-P

8) Miten pidät hiuksiasi?
Useimmiten auki ja ponihännällä silloin, kun hiukset eivät saa tulla tielle. En laita niitä sen kummemmin. Otsikseen laitan joskus lakkaa, että pysyvät paikoillaan. Pyörteet nakkaavat ne usein laidoille.

9) Miten tukkasi on nyt?
Auki ja vielä kuivuminen kesken saunan jälkeen. Kunhan se on kuiva, aion harjata sen.

10) Rasvaatko ihoasi?
Silloin, kun se tuntuu kuivalta. Käsiä useamman kerran viikossa, mutta en edes päivittäin. Jalkoja harvemmin. Muuten tuskin ollenkaan.

11) Tyypillisimmät vaatteesi?
Olen enimmän osan aikaa kotona tai porukoiden luona, jolloin en kauheasti panosta pukeutumiseeni. Käytän farkkuja ja muita niiden tapaisia housuja ja erilaisia joustavista materiaaleista tehtyjä paitoja. Jos sitten olen menossa johonkin, laittaudun täsmällisemmin.

12) Mitä sinulla on nyt ylläsi?
Farkut ja jonkinlainen 3/4-hihainen Seppälän collegepaita.

13) Millaiset alusvaatteet on ylläsi?
Miksi tämä nyt ketään kiinnostaa? Puuvillaiset alushousut ja kaarituelliset rintaliivit, jotka on tehty jostain joustavasta jutusta, ei pitään sirkkelinteräpitsiä.

14) Kuinka monet farkut omistat?
Arvaan, että noin viidet. En ole laskenut. Ja ovat siis stretch-farkkuja isojen tyttöjen osastolta, eikä "oikeita".

15) Millaisia kenkiä käytit viimeksi?
Ihan oikeasti ulkona ollessa käytin ruskeita talvinilkkureita, jotka on tehty jostain etäisesti mokkanahkaa muistuttavasta vedenpitävästä tekstiilimateriaalista ja joissa on pohjissa piiloon käännettävät nastat. Rumat, mutta hyvät. Tuossa ennen saunaan menoa sitten ihan sisätiloissa sovittelin uusia valkeita kevätnilkkureitani ja perjantaina kierrätyskeskuksesta ostettuja remmikenkiä.

16) Millaista takkia pidit viimeksi?
Vastaus jäljittelee edellistä, eli ulkona ruskeaa talvitakkia, jossa on tekoturkissomisteet kauluksessa ja hihansuissa, mutta sisällä esittelin Miehelle viikko sitten kierrätyskeskuksesta (se sama, mistä kengät ja se sama, jossa Ia käy!) ostettua takkia, jota vähän korjailin ja joka oli juuri tullut pesusta ja kuivunut.

17) Minkälaisia rintaliivejä käytit viimeksi?
Vaaleankeltaisia, joissa on jotain valkoharmaita kukkakuvioita. Minulla on neljät samanlaiset. Kun löytää hyvät ja edulliset, niin ostan yleensä useammat kerralla.

18) Lempikorusi?
Ei ole mitään tiettyä, mutta yleensäkin kaikki isot, värikkäät ja näkyvät. Ovat monesti muovia.

19) Käytätkö kynsilakkaa?
Äärimmäisen harvoin. Mustaa. Sain vuosi sitten joululahjaksi!

20) Lempihajuvetesi?
Ei ole, tykkään vaihdella. Joskus lukioaikaan käytin jotain hajustettua deodoranttia pitkään ja nyt aina kun haistan sen hajun jossain, tulee enemmän ja vähemmän traumaattisia muistoja mieleen. En nyt siis enää aio jämähtää johonkin yhteen tuoksuun.

21) Shampoo ja hoitoainemerkkisi?
Käytän markettikamaa. Eniten pidän Dovesta, mutta nyt on ollut pari kertaa Sunsilkiä. Porukoitten luona käytän mitä sattuu kulloinkin olemaan.

22) Millaisia sormuksia löytyy sormistasi?
Kihlasormus. Muut vanhat sormukseni ovat jotain kissankullan ja hopean välimaastosta, en ole pitänyt niitä nyt enää muutamaan vuoteen.

23) Tarkkailetko painoasi?
En, vaan vaatteiden sopimista.

24) Viimeisin ulkonäköösi liittyvä kehu, jonka olet saanut?
"Se on pistänyt väriä silmiin" puoli-innostuneella äänellä Mieheltä, kun tässä joku päivä meikkasin vähän enemmän kuin yleensä :-)

25) Menisitkö kauneusleikkaukseen?
Menisin. Sukurasitteena (molemmin puolin, prkl!) silmäluomeni ovat aika raskaat, niitä voisi korjailla ennen eläkeikää. Äidinisältä ja isänäidiltä leikattiin joskus, kun luomet alkoivat tulla niin pahasti silmien päälle, että näkeminen häiriintyi ja hiki valui silmiin. Äitini kärsii myös silmien kirvelystä, kun luomet menevät laskoksille.

26) Minkälainen on meikkipussisi?
Olen tainnut ripotella meikkini kolmeen eri pussiin. Yksi niistä on se varsinainen ja se on joskus 90-luvulla lapsena lahjaksi saatu punasävyinen ruusukuvioitu toalettilaukku (ilmeisesti yleisesti oletetaan, että tietyssä iässä tytöt alkavat kirjoittaa päiväkirjaa, joten on soveliasta viedä lahjaksi päiväkirjoja. Samoin jossain iässä ne alkavat kokeilla meikkejä tai käyvät leireillä, joten on soveliasta viedä lahjoiksi meikkipusseja, joissa voi kuljettaa sitten vanupuikkoja ja matkahammasharjaa.), jossa on kolme osastoa sisällä. Toisessa, pienemmässä ja mustassa, mutta edelleen kukkakuvioidussa ja lapsena lahjaksi saadussa on sitten jotain harvemmin käytettäviä. Kolmas on viime syksynä kirpparilta ostettu, jossa on kissan naaman kuvia ja jota pidän uimahallilla mukana, ja jossa on siis ripsiväri, rajauskynä, pieni luomiväripaletti ja jotain hiusten latvankorjausainetta, jolla saa takut pois jos normaali hoitoaine ei auta.

27) Minkä värinen on hiusharjasi?
Musta, jossa on joku pinkki kuvio ja ne harjasten päiden muovinypyt ovat myös pinkit. Jostain halpakaupasta ostettu.

28) Käytätkö ryppyvoiteita?
En.

29) Montako käsilaukkua omistat?
Pieniä laukkuja on neljä, joista keskimäärin kolme ihan turhia. Yksi iso pinkki laukku, jossa kulkevat kansalaisopistotarvikkeet. Se jo aiemmin mainittu punainen olanylilaukku (omaa sukua Iso Käsilaukku) ja iso itsetehty olanylilaukku. Liekö muita? Pari lapsenmielistä kissalaukkua, valkea tiikerikäsilaukku ja isompi valkea leopardiolkalaukku, sellaisia pehmoeläinjuttuja siis. Tiikerilaukkua käytin joskus baarilaukkuna, sinne sopi juuri kätevästi parit muovikortit ja käteinen :-)

30) Onko sinulla lävistyksiä tai tatuointeja?
Ei ole, vain neljä korvisreikää. Oli joskus kahdeksan, mutta menivät vuosia sitten pilalle.

OLETKO MIELESTÄSI TURHAMAINEN?
En. Vouhotan näistä asioista kohtuullisen vähän ja mielestäni ihmisen pitää sen verran olla kohtelias itselleen ja läheisilleen, ettei näytä mörölle.


Haastaisin tähän nyt Johannan, Hehkuvaisen, Windin, Vipen ja Myy Maarian.

2 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

Hihii, "ettei näytä mörölle" :D. Totta. Ja vastattu on :).

Kat kirjoitti...

Määkin nappasin tän :)