31.1.2009

Karkkipäivä pilalla :-)

Katsottiin tuossa Siskon kanssa telkkaria ja tuli mainosten myötä puheeksi tuotteet, jotka eivät lunasta lupaustaan. Uusimpana kusetuksena on nyt havaittu nämä Fazerin muka karkkien makuiset purukumit. Ei ne mitään niille karkeille maistu! Minä sorruin viikolla ostamaan mukamas-ÄssäMixin-makuista purkkaa, mutta jos en olisi tiennyt, niin enpä olisi kyseisiin karkkeihin osannut sitä purkan makua yhdistää. Äiti ja sisko taas olivat ostaneet mukamas-TyrkiskPeber-purkkaa, joka olikin joku eukalyptuskammotus, eikä lähelläkään mitään turkinpippuria. Pistin juuri palan moista suuhuni ja tekisi mieli sylkeä se tähän näppäimistölle! Vesi nousee silmiin, kahdestakin syystä. Pitänee lähettää pussit takaisin Fazerille reklamaation hengessä.

Sitten mietittiin jäätelöitä. Päädyin kirjoittamaan Valiojäätelölle tällaisen palautteen:

Olen jo vuosikausia harmitellut erästä asiaa muutamissa Valiojäätelölaaduissa. Jäätelöt tulivat juuri puheeksi siskoni kanssa, joten päätin nyt kirjoittaa ja kysyä. Minkä vuoksi mm. tiikeri-, lakritsi- ja kuningatar-jäätelöt ovat pääasiassa vaniljajäätelöä, joihin on litraa kohti laitettu näköjään vain noin lusikallinen makua antavaa kastiketta? Lapsena aiheesta sai aikaan jopa pahan mielen ja itkut, kun joku toinen saikin sen jäätelöpalan, jossa kastiketta näytti olevan enemmän, eikä tämä toki vieläkään ilahduta yhtään. Miksei tiikerijäätelö ole kokonaan appelsiinin makuista tai miksi edes sitä kastiketta ei voisi olla moninkertainen määrä? Pieni kiehkura kastiketta jossain jäätelöpalan uumenissa näyttää säälittävältä eikä anna makua koko annoksen laajuudelle. Siskoni ei pidä vaniljajäätelöstä laisinkaan, joten hän mieluummin kieltäytyy näistä jäätelölaaduista kokonaan, kun ei viitsi jättää pelkän vaniljan makuisia kohtia lautasen reunalle. Voisiko niitä kastikkeita saada näihin jäätelöihin vähän runsaammalla kädellä annosteltuna? Minäkin periaatteessa pitäisin tiikerijäätelöstä, mutta kun sitä tiikeriä on siinä niin kovin vähän.


Samoin lähti kysymys Taffelille siitä, miksei juustosnackseja ja niitä pekonin makuisia jumbojuustosnackseja voisi myydä pienemmissä pusseissa. Meillä jää aina 2/3 naksuista syömättä. Mies pitää niistä, mutta niiden pitää olla tuoreita. Yhden illan aikana ei voi kuitenkaan survoa sisäänsä kahtasataa tai melkein kolmeasataa grammaa niitä pötkylöitä. Vaikka pussin sulkisi teipillä, niin naksut pehmenevät ja laimehtuvat huonoiksi jo muutamassa päivässä. Nacho Cheese Balls -naksuja olen kyllä nähnyt muistaakseni jopa alle sadan gramman pusseissa, mutta ne eivät ole hyviä. Miksei siis niitä perusjuustonaksujakin voisi pikkupussissa saada?

5 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

Aina kannattaa valittaa :D!

Minä voisin allekirjoittaa adressin pienempien pakkauskokojen puolesta. Yksin elävänä ja pienesti syövänä ei vain tarvitse niitä "näppäriä" perhekokoisia pakkauksia joissa kaikki nykyään myydään...

Johanna kirjoitti...

Perhekokoiset pakkaukset on niin kirous! Tosin kieroutuneenan syömishäiriöisenä voin kyllä huitaista sellaisen 350g pussin ihan kerrallakin....................... Mutta voisi olla ihan hyvä jos ne kerrallahuitaisut olis pienempiä.

Saoka kirjoitti...

Hehe, tiedän etten ole yksin näiden pakkauskokojen kanssa! Olen miettinyt niiden naksu- ja sipsipussien suhteen, että kuvitteleeko ne, että niitä syö vain pikkulapset (ja ainahan on vähintään kolme lasta per perhe...?) tai että ihmisillä on aina bileet ja ihan kamalasti porukkaa niitä syömässä. Ei meillä ainakaan mitään bileitä pidetä muuten kuin ihan kahdestaan ja jos miehellä on oma 275 gramman juustonaksupussinsa, josta se syö sen kaksi kourallista ja nakkelee Vimmalle puolenkymmentä naksua ja minulla on oma suunnilleen yhtä iso perunalastupussini, niin mihin me niiden kanssa joudutaan? Vaikka olenkin ihan helkkarin ylipainoinen, niin mitään (ainakaan diagnosoitua) syömishäiriötä minulla ei ole, enkä millään saa noin paljoa tuollaisia tuotteita menemään, enkä varsinkaan väljähtyneitä tahmean makuisia juustonaksuja.

Tiia kirjoitti...

Heh, teillä on ihan eri juttu noiden naksujen suhteen kuin meillä. Minä ja hani tykkäämme juustonaksuista juuri sellaisina vähän nitkuina eli kun pussi on ollut esim. päivän tai kaksi auki. :D Joskus hani mietiskeli, että pitäisikö avata pussi päivää aiemmin, jotta se ehtii ilmaantua. xD Että makunsa kullakin.

Valitettavasti meilläkään ei tuota sipsin syönti ongelmaa sinänsä ole eli kyllä tulee pussit tuhottua aikas äkkiä. Illanvietoissa, kun porukkaa on enemmän, ovat isot pussit etenkin tosi käteviä.

Saoka kirjoitti...

Tiia, makuasioistahan ei voi kuin kiistellä :-D Minä en niistä juustonaksuista muutenkaan niin välitä, mutta kyllä ne minustakin ovat parempia "tuoreina" ja rapeina. Ostin tuossa muuten ihan kokeeksi tavallaan sipsipussin (olisiko ollut 300 g). Olen siitä nyt ehkä kolme tai neljä kertaa syönyt kyllästymiseen asti ja edelleen on varmaan puolet jäljellä. Että riittoisia ovat.

Meillä on viimeksi kai ollut bileet tai jonkinlainen illanvietto silloin, kun mentiin kihloihin, eli aika tarkasti kolme vuotta sitten. Olemme molemmat tosi huonoja saamaan uusia kavereita ja Mies ainakin väittämänsä mukaan tulee toimeen yhdellä ikivanhalla ystävällään ja sillä, että näkee koulussa jotain kaverintapaisia. Minulla ei ole Kuopiossa ketään tuttuja tai kavereita, joita tapaisin. Joten eipä ole ollut niitä illanviettojakaan, kun ei ole ketä niihin kutsua. Parhaat kaverini asuvat Kokkolassa, Vantaalla ja Turussa eli vähintään kolmensadan kilometrin päässä minusta, tapaan kutakin pari kertaa vuodessa. Että siinä ei sipsit paljon pääse kulumaan :-)