4.1.2009

Pari joulukauden decoa vielä

Joulunseutu ei ole ihan mitään parasta decoiluaikaa, kun pukkaa olemaan muutakin askartelu- ja käsityöhommaa silloin. Jouluaiheet kannattaisi tosiaan toteuttaa jo ajoissa syksyllä, niin ne kerkeäisivät perille kotiin jouluksi ihasteltaviksi eivätkä olisi vaarassa hukkua joulupostin joukkoon.

Mertzin joulukalenterideco taitaa ennättää viihdyttämään sopivasti ensi joulua. Olin juuri pahimman hötäkän keskellä, kun se ilmestyi postiluukun kautta ilokseni. Nöyrimmät anteeksipyyntöni, nämä sivut ovat nyt vähän sutaistut:Pala viime joulun joulukorttia, kun oli valmiiksi tehtynä ja toinen talvihenkinen kortti kera tarrojen.Katin Talven taiat -deco tuli jonkin aikaa tämän jälkeen. Otin decon ja joitain sopivia materiaaleja mukaan Kajaaniin, mutta inspiraatio löytyi vasta homejuustopaketista. Äitini siis oli ostanut jonkinlaisen "lahjapakkauksen" juustoja, jotka oli pakattu kiiltävään siniseen lumihiutalekoristeltuun kartonkilaatikkoon. Siitä suikaleita hyödyntäen sain aikaan tämän decosivun. Kat pyysi taustapuolelle myös jotain terveisiä tai runonpätkää, ja näin kirjoitin. Merkittäköön aikakirjoihin suurena sitaattina:

"Joulun aikaa talvella ei lasketa varsinaiseksi ajaksi. Se voi näkyä kalenterissa painoteknisistä syistä ja symmetrian vuoksi, mutta todelliselta luonteeltaan se on irrallaan ajasta ja oma juttunsa. Silloin kuuluu vain olla ja olla välittämättä liiemmalti mistään."


Deco kokonaisuudessaan on kansineen hyvin kaunis, mutta siinä oli sellainen ikävä piirre, ettei se mahtunut C5-kokoiseen eli ns. puolen arkin Helposti-kuoreen, kuten decot yleensä, vaan se piti erikseen viedä postiin sisälle ja punnituttaa ja maksaa enemmän postimaksua. Kat oli kyllä kertonut sivujen koon, mutta koko laitos oli suurempi. Menköön tämän kerran, varsinkin kun samoin sisälle asti ja punnitukseen piti viedä myös Maryleanin rinkikaulaliina, mutta olisi tosi mukavaa, jos decojen aloittajat ottaisivat decojen ulkomitoissakin huomioon sen, että ne mahtuisivat nimensä mukaisesti helposti Helposti-kuoriin, joilla me köyhät voimme säästää postimaksuissa.

Nyt sitten vaan odottelemaan uusia decoja, saa nähdä, onko jouluviikon jälkeen jo jotain ilmestynyt eteisen lattialle poissaollessamme!

Ei kommentteja: