23.3.2009

Käsilaukun uusi elämä olkalaukkuna

Olen tainnut kirjoittaakin siitä, että en osaa käyttää käsilaukkuja. Niistä on ihan liikaa huolta - pitää muistaa ottaa mukaan milloin mistäkin kolkasta ja kantaa kädessä ja varoa, ettei huiski sillä tavaroita rikki. Lisäksi käsilaukut ovat yleensä joko liian pieniä minkään muun paitsi lompakon ja puhelimen kuljettamiseen tai sitten jos ne ovat isoja, ne viistävät maata. Liekö minulla pitkät kädet vai lyhyet jalat...?

Ostin tämän muistaakseni alkuvuodesta 2006 H&M:ltä, kun oltiin yhdellä koulun reissulla ja siellä tuollaista tarvitsin. Katselin sellaista jo ennen laivan lähtöä Turussa, mutta ostin sen sitten Tukholmasta seuraavana päivänä. Jee jee globalisaatio ja se, että menet minne vaan, niin siellä on samat kaupat.



No, en kuitenkaan ole tätä oikein osannut käyttää. Yleensä ottaen se on liian iso siihen käyttöön, että siellä kuljettaisi vain niitä paria mainittua kapinetta. Sitä voisi periaatteessa kantaa toisella olalla, mutta minun hartiani ovat niin luisut, että joutuisin joko menemään ihan vinossa, hartiat korvissa tai pitämään kädellä hihnasta kiinni niin, että se pysyy olalla. Siinä hommassa, samoin kuin kyynärtaipeessa kantamisessa taas menee käsivarsi junkkeliin (tämän tästä saa kun ei treenaa puhelimeen puhumista ja käsilaukun kantoa niin kuin kunnon naisen kuuluu!). Kädessä raahaaminen sitten taas vie sen käden muulta ja laukun pohjaa taisi varoa joka töyssyä ja rapakkoa ohittaessa.

Rupesin tuossa sitten miettimään, että ehkä solmimalla kiinnitetyistä hihnoista saisi tehtyä yhden pitkän hihnan, joka yltäisi toiselle olalle. Sillä tavoin laukku tulisi vaivattomasti mukana ilman, että sitä tarvitsisi sen kummemmin pidellä. Kun on se nyt kuitenkin aika typerän näköistä kulkea takintaskut täynnä kuin jollain kengurulla. En nyt mokoman muutaman sentin sauman takia viitsinyt kaivaa painavaa kaiketi seitkytlukulaista ompelukonettani kaapista, vaan ompelin pehmeät keinonahkahihnat käsin toisista päistään yhteen. Pujotettuani yhdistetyn hihnan laukun metallirenkaista solmin toiset päät yhteen kuten alkuperäisessäkin systeemissä. Ja nyt se toimii!

12 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hyvältä näyttää. :D

Minä olen kans huomannut saman, että kassi on joko liian pieni tai liian iso.
No, olen ratkaissu asian niin että mulla on ainakin kaks kassia koko ajan käytössä.
Pieni niitä kertoja varten kun rahapussi, kännykkä ja "meikkipussi" riittää ja isompi sitten, kun pitää olla jotain muutakin mukana...
Nojoo, rahtaan siis yksi hihnaista kamerareppua lähes aina mukana. :D

Hehkuvainen kirjoitti...

Minullakaan ei ole käsilaukkua, mutta muutama olkalaukku kyllä löytyy. En vain osaa olla käsilaukkujen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on aina vääränlaiset laukut. Ei sillä että niitä montaa olisi, mutta vaikka olis kymmeniä niin aina uupuis kuitenkin se jota just tartteis...
Mutta näppärä tuunaus kyllä tuo! :)

Saoka kirjoitti...

Minulla on jonkinlaisessa aktiivikäytössä yksi laukku, joka sekin kaipaisi kantohihnojen lyhentämistä. Siinä kulkevat mukana kansalaisopistotarvikkeet eli espanjankirja, monisteet ja penaali. Käyttöä siis on kerran viikossa nyt kevätpuolella, kun viittomakielen kurssia ei enää ole! Se laukku on ehkä hieman isompi kuin tämä punainen laukku, sillä tähän tuskin reilu A4-kokoinen monistekansio mahtuisi ilman pujottelua.

Yksi pieni käsilaukku oli joskus kaupassakäyntikäytössä ihan sillä syyllä, että olin survonut sen täyteen kangaskasseja. Ei sitten juuri kuitenkaan tullut käytettyä. Jos nyt tätä punaista oppisin pitämään kaupassakäyntikassina, tuonne nimittäin mahtuisi niitä kangaskassejakin ja jos ostaa vain jotain pientä, niin ne mahtuu sellaisenaan tuonne laukkuun. Olen myös vaihtamassa puhelinta sellaiseen malliin, jota ei ihan taskussa avainten kanssa pidetäkään (kosketusnäyttö ja muuta kivaa), niin pitää sitäkin opetella kantamaan laukussa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva laukku! Minä en osaisi ihan noin isoja käyttää, mutta yksi kaveri vannoo noiden nimeen. Pitää kuulemma mahtua kaikki matkaan. Yritin joskus etsiä vähän isompaa, mutta silti päädyn yleensä näppäriin pikkulaukkuihin.

Käytän laukkuja paljon ja kyllä niitä kaapista jonkin verran löytyykin. En osaa olla ilman laukkua. Jos sitä ei tarvitse ottaa mukaan, niin olo on hieman alaston ja mietiskelen, että olikohan sellainen mukana vai ei. x)

Saoka kirjoitti...

Tiia, heh, taas jotain, missä sinä olet ihan päinvastainen kuin minä (juustonaksujen ohella). Minä en viitsi taskuun sopivien juttujen takia laukkua kanniskella. Otan laukun mukaan vain, jos jotain pitää ihan oikeasti kantaa. Eikä ole yhtään alaston olo :-)

En sitten kyllä tajua niitä TOSI ISOJA laukkuja, jonne mahtuisi suunnilleen se kantaja itsekin sisälle. Mitä kaikkea sitä muka pitää naisilla olla kaupungilla mukana niin paljoa, että niin isoa laukkua ihan oikeasti tarvitsisi? Kun kuitenkin ne samat eukot kantaa niitä ostoksiaan sitten oikein näkyvästi niissä pikkuliikkeiden paperikasseissa, eikä siellä valtavassa trendilaukussaan. Se egoko siellä laukussa on?

Unknown kirjoitti...

Katos, ne pikkuliikeiden kassithan kannetaan käsissä sen takia että voi näyttää maailmalle että olipa varaa käydä tuosa ja tuossa kaupassa.
Heh, no ei ehkä noinkaan, mutta kärjistetysti..

Millaista puhelinta olet miettinyt?
Minulla on nokian 5800, aivan ihana!
tykkään älyttömästi! :D
Tosin, eipä oikein viitti kassiin nakata ilman suojaa..

Saoka kirjoitti...

Tuulis, olen jopa eräältä vanhalta opettajaltani kuullut sellaisen jutun, että hänen lapsilleen saattoi ostaa joululahjat vaikka Tiimarista, kunhan vaan toi paketit Stockmannin kassissa. Että voi se olla tarkkaa alakouluikäisilläkin! :-D

Eilissäpäivänä tilasin uuden puhelimeni, jolla on paljon pidempi nimi kuin vanhalla Nokia N80:lläni. Se on Sony Ericsson X1 XPERIA. Pitkällisten tutkintojen ja harkintojen jälkeen päädyin siihen, kun siinä on iso kosketusnäyttö, qwerty-näppäimistö ja riittävästi RAMia, että sillä sekä pääsee että pysyy netissä. Tuolla Noksulla toki pääsee, mutta parin sivunlatauksen (ilman kuvien lataamista) jälkeen se alkaa ulvoa, että muisti täynnä, sulje sovelluksia ja kokeile huomenna uudestaan. Ahistaa näin nörttinä moinen! Kertamaksuhinta olisi suolainen, mutta menee nätisti maksellessa kuukausieriä parin vuoden ajan. Ja kun en osta niitä trendikäsilaukkuja, merkkivaatteita, meikkejä, tupakkaa tai muutakaan sellaista, niin tähän pystyy nyt, kun ne sieltä Kelasta sai asiat kulkemaan.

Anonyymi kirjoitti...

veskoja ei koskaan ole tarpeeksi! Mutta:
hyvä veska on pieni mutta tilava. Sen pitää näyttää pieneltä, mutta sinne pitää mahtua rahat (vähän), puhelin, kalendääri, kirja pitkästyttävien hetkien varalta, ja kaikenlaista sekalaista sälää ja roipetta.
Sen lisäksi veskan pitää olla sellainen, ettei sitä tarvitse kantaa kädessä tai olalla, vaan sen pitää olla joko reppu tai tuollainen yliolankassi (olgalaukku?)
Aina on käyttöä vielä yhdelle veskalle.

Tällä hetkellä aktiivikäytössä on pieni-suuri reppu.

Saoka kirjoitti...

Marika, olet vahvasti totuuden jäljillä. Ulkoa pienen mutta sisältä suuren laukun tulee vetää lompakko, puhelin, puoli kiloa nenäliinoja (allergikko kun olen), pari kangaskassia ja vesipullo sekä mielellään vaikka tosiaan joku kirja ja sensellaista, ja sitä tilaa pitää vielä edelleen jäädä pienille ostoksille.

Minäkin käytän toisinaan reppua, se on ehdottomasti paras silloin, kun pitää kantaa jotain painavaa tai tilaavievää. Reppu selässä on tasapainoinen ja vaivaton, toisin kuin iso nilkkoihin törmäilevä ja potkiessä pyörähtelevä laukku, joka painaa niin paljon, että sormista menee tunto.

Unknown kirjoitti...

ai, sonyn tilasit. *peukuttaa*
Minäkin sitä mietin, mutta kun mies on sitä mieltä että ei saa ostaa kuin nokialaisia, niin....

ja kyllä minulla on auennu nokialaisilla netti ihan ok, muistaakseni mulla oli tuollanenki N80 ja ei oo ollu ongelmia. Vai onkohan se kiinni sivuista, missä käy...
Minä en kännykällä ole hirveesti kuvallisia sivuja selaillukkaa, enemmän on painottunu tuonne sähköposti, keskustelufoorumi puolelle. tai no, tällä uusimmalla on lukenu blogeja ja hyvin mulla on toiminut.

khr kirjoitti...

Noinhan tuo toimii vallan näppärästi. Minulla on yleensä laukkujen suhteen kaksi linjaa: omistan kasan pikkiriikkisiä kädessä heiluteltavia laukkuja joihin mahtuu juuri ja juuri rahapussi ja muutamia niitä, joihin mahtuu puoli elämää. Olen onneton kantamaan taskuissa mitään ja pienet laukut ovat niin söpöjä etten siksikään osaa luopua niistä vaikka varsinkin äiti ja mies välillä naureskelevatkin.